EnglishNederlands
 • winkelen amsterdam antiquariaat lont
 • winkelen amsterdam antiquariaat lont
  Assortiment
  Op krap dertig vierkante meter biedt Antiquariaat Lont een interessante collectie oude en tweedehands (kinder)boeken, prenten en schoolplaten.

  Kenmerken
  Vooral de prachtige prenten hebben veel bekijks en trekken een gemêleerd publiek. Toeristen raken geïnteresseerd en verzamelaars zoeken mooie oude exemplaren. De prachtige verzameling kinderboeken van toen bezorgt oudere generaties jeugdsentiment en kinderen van nu een mooie ervaring. Ook zijn er soms interessante uitgeversrestantjes te vinden, net als kinder- en jeugdboeken van nu, bv. Harry Potter, Carry Slee, Francine Oomen, Roald Dahl, etc.

  Sfeer
  Bij Antiquariaat Lont is het heerlijk nostalgisch. “Ik verkoop soms meer het jeugdsentiment dan het boek,” aldus eigenaresse Marieke Lont. Zij onderhoudt leuke contacten met boekverzamelaars, kinderen, ouders, grootouders en geniet van de fijne sfeer, zowel binnen als buiten de winkel. “Ik heb ook leuke buren en zit op een hele centrale en toch rustige plek, vlakbij de Kalverstraat, Nieuwendijk en Noordermarkt.”

  Achtergrond
  Marieke Lont startte Amsterdams enige antiquariaat dat is gespecialiseerd in kinderboeken. Met een eigen selectie is ze tevens aanwezig op diverse markten: maandag op de nabijgelegen Noordermarkt, vrijdag op de boekenmarkt op het Spui en verder op diverse markten en beurzen in het land (check www.antiquariaat-lont.nl)