EnglishNederlands

Atelier en Galerie Adry
Heusden, Heusden Vesting

 • winkelen heusden atelier galerie adry heusden
 • winkelen heusden atelier galerie adry heusden
 • winkelen heusden atelier galerie adry heusden
 • winkelen heusden atelier galerie adry heusden
 • winkelen heusden atelier galerie adry heusden
  Assortiment
  In Atelier en Galerie Adry vind je de schilderijen van eigenaresse Adry. Haar schilderijen staan voor moderne, kleurrijke en optimistische kunst met een positieve uitstraling. Een variant op het abstract expressionisme, met een spontane improvisatie en de direct op doek of papier geuite gevoelens. Adry laat zich vooral inspireren door de tulp, en al bijna dertig jaar komt deze ‘muze’ terug in haar schilderijen.

  Kenmerken
  Het fraaie pand heeft een expositieruimte en atelier onder een dak. Behalve door tulpen laat Adry zich ook graag inspireren door andere kleurrijke boeketten en koeien. Het verhaal achter haar "tulpenschilderijen" is eigenlijk alleen emotie. In het uitbeelden ervan vertelt ze wat ze voelt in relatie met haar zijn, haar leven en de mensen die hierin een belangrijke rol spelen. De toeschouwer die hiervoor openstaat voelt het en ontvangt het.

  Sfeer
  De galerie heeft een open en toegankelijke sfeer en is sinds 1992 gevestigd in het middeleeuwse vestingstadje Heusden aan de Maas. Heusden-vestiging is een kunstenaars- en galeriestadje, met een unieke sfeer. Heusden is geheel gerestaureerd en in de loop der eeuwen nauwelijks veranderd. Het stadje wordt omgeven door wallen, met leuke oude straatjes waar je prachtig bewaarde historische panden en gevels vindt. 

  Adry’s muze
  Van Adry is ook een boek verschenen: ‘De schilder en haar muze’. Het boek is een verzameling van schilderijen en gedichten uit een periode van 30 jaar waarin de schilderes uitermate geboeid werd door tulpen. De heldere kleuren en vormen, hun geslotenheid en openheid, het vallen van de blaadjes en de vergankelijkheid; allemaal aspecten die haar raken en inspireren.

  Bijzonderheden
  In de zomerperiode van mei t/m september is de galerie ook op de meeste doordeweekse dagen geopend. Zeker weten? Bel voor een afspraak met 0416 336732 of 06 81625490.
  Kunstuitleen
  Bij Adry kunt u ook terecht voor kunstuitleen, zodat u een schilderij van Adry niet direct hoeft aan te schaffen. Wat belangrijk is : Spreekt het werk, de kleuren van Adry u aan en zou u graag een schilderij van haar willen hebben?. Zo ja dan is lid worden van Adry’s kunstuitleen al snel verantwoord. U spaart namelijk terwijl u leent.
  Workshops
  Samen schilderen met Adry als onderdeel van een inspirerende dag in Heusden is mogelijk in de vorm van een “Kunstuurtje” in Adry’s atelier. Ook een hele dag een workshop en alleen de aandacht van Adry behoort tot de mogelijkheden.