EnglishNederlands

Brocanterie Het Erfgoed
Alkmaar, Centrum

 • winkelen alkmaar brocanterie het erfgoed
 • winkelen alkmaar brocanterie het erfgoed
  Assortiment
  Een klein paradijsje voor liefhebbers van de mooiste vintage curiosa: de huiselijke gemoedelijkheid van dit kleine zaakje voert je terug naar grootmoeders tijd. Bijzonder glaswerk, verzilverd bestek, antieke (tuin)ornamenten en gebruiksvoorwerpen, alles op zorgvuldige wijze verzameld door de bevlogen eigenaar. Hij vertelt uitgebreid en met veel plezier over zijn bijzondere aanbod.

  Kenmerken
  Een brede clientèle is enthousiast over de bijzondere vindingen die ze doen in dit winkeltje, en over de uitgebreide verhalen die erachter schuilgaan. De muziekkeuze is een prettige bijkomstigheid.

  Sfeer
  Gelegen in de oudste winkelstraat van Alkmaar, omgeven door monumentale panden, is het Het Erfgoed volledig op zijn plaats. Vanuit de zaak heb je prachtig uitzicht op de stadstuin. Ook de glas in lood ramen zijn noemenswaardig.

  Achtergrond
  Drie jaar geleden stortte eigenaar Wim Merkus zich volledig op zijn oude liefhebberij, die hij, afgezien van de administratie, totaal niet als werk beschouwt. Hij geniet van het onderhoud met zijn klanten, die toestromen van over de hele wereld.