EnglishNederlands

Café Saarein
Amsterdam, Jordaan

 • winkelen amsterdam cafe saarein
 • winkelen amsterdam cafe saarein
  Assortiment
  Saarein is een van die typische bruine cafés in de Jordaan, met een gezellige en relaxte sfeer, de afwisselende kleine kaart (en tapas) en de mooie locatie. Van oorsprong is het een gay café maar iedereen is welkom.

  Kenmerken
  Het café is middelgroot. Beneden vind je de bar met de prachtige tap. In de kelder bevindt zich de grote rookruimte met pooltafel en flipperkast. Op de entresol met tafeltjes kun je rustig zitten en heb je een mooi uitzicht door de grote ramen. De kleine kaart is afwisselend met gerechten voor een betaalbare prijs, zowel vegetarisch als niet vegetarisch. Verder zijn er tapas, verschillende bieren van de tap en heerlijke wijntjes.

  Sfeer
  Relaxed, prettig en vriendelijk. Het publiek is voornamelijk gay van alle leeftijden, vooral ’s avonds en in het weekend. Verder buurtbewoners, toeristen en winkelend publiek.

  Bijzonderheden
  Saarein was het oudste vrouwencafé van Nederland. Sinds 1999 is iedereen welkom. Verstokte rokers hoeven niet buiten op de stoep te roken, maar kunnen terecht in de grote rookruimte in de kelder. Vanaf september op zaterdag en zondag geopend vanaf 12.00 uur voor de lunch. Iedere tweede zondag van de maand meezingmiddag van 16.00 – 19.00 behalve in juli en augustus.  Merken
  Heerlijke cava, wisselend speciaalbier van de tap, Jupiler bier, ‘s zomers Bellini (cava met witte perzikpulp), Max Havelaaar koffie, heel veel sigaretten.