EnglishNederlands
 • winkelen bergen op zoom crusio koffiebar
 • winkelen bergen op zoom crusio koffiebar
 • winkelen bergen op zoom crusio koffiebar
 • winkelen bergen op zoom crusio koffiebar
 • winkelen bergen op zoom crusio koffiebar
  Assortiment
  De liefhebbers van verse koffie, thee, ijs en taart weten het al: bij Crusio moet je zijn. Tel daar het fraaie interieur, de lekkere muziek en de fijne gastvrijheid bij op en je snapt waarom. Het ijs wordt steeds vers bereid in steeds weer andere smaken. Crusio heeft drie soorten espressobonen die wekelijks of soms vaker wisselen. De ouderwetse filterkoffies worden ook aan tafel gezet, en ook de thee van het eigen theemerk. De verse cappuccinos en flatwhites met latteart worden aan tafel ingeschonken, zodat je kunt zien hoe de rosetta in het kopje geschonken wordt. Zo wordt koffiedrinken nog meer een echte belevenis.

  Kenmerken
  Crusio heeft een uitgekiende kaart. Deze kaart heeft eigenlijk vier pijlers: ijs, koffie, thee en taart. Alles wordt zoveel mogelijk vers en ambachtelijk ter plekke bereid. Vers gebrande koffiebonen, dagelijks verse taart, dagvers ijs (waarvan ook de basismixen zelf worden gemaakt) en theeblaadjes die per pluk uit het land van herkomst veelal door henzelf worden geïmporteerd. Crusio doet dus geen concessies aan versheid, en dat proef je. De ijssalon/koffiebar heeft 32 zitplaatsen. In de zomer kun je genieten van de zon (én natuurlijk je heerlijke ijsje, taartje of koffie) op het zonnige terras met 40 zitplaatsen.

  Sfeer
  Het interieur is gebouwd met natuurlijke materialen. De 400 jaar oude bakstenen muur is beeldbepalend. De vloeren zijn van grote tegels en brede eikenplanken, het buffet bestaat uit houten panelen en het balkenplafond is nog authentiek. Crusio heeft relatief weinig verlichting in de zaak, maar die komt wel uit hele coole antieke wandlampen en de fraaie kroonluchter. Ze draaien hier veelal muziek uit de jaren ‘60 en ‘70, rock ‘n roll tot Motown.

  Straat
  De Wouwsestraat is centraal gelegen in het centrum van Bergen op Zoom, te midden van alle leuke winkels die deze stad heeft te bieden. Crusio is gevestigd aan een groot gezellig plein, en in de zomer is het hier echt genieten op het terras.