EnglishNederlands

Evenaar Literaire Reisboekhandel
Amsterdam, De 9 straatjes

 • winkelen amsterdam evenaar
 • winkelen amsterdam evenaar
  Assortiment
  In deze literaire reisboekhandel ligt het accent op reisverhalen, literatuur uit verre landen en antropologie. U vindt er (reis)romans van schrijvers over de hele wereld, journalistieke reisverslagen en politiek-sociale achtergrondinformatie. Wat gidsen betreft, van elk land is er een Nederlandstalige en een Engelstalige gids (geen landkaarten).

  Kenmerken
  Ideale winkel voor iedereen die op zoek is naar uitgebreide achtergrondinformatie over een land. Dit vanuit de gedachte dat je veel meer van een land geniet als je over het volk, de cultuur en de geschiedenis leest. Twee keer per jaar organiseert Evenaar een lezing met een Nederlandse reisschrijver. Doordat de zaak in een hoekpand gevestigd is, is er een grote etalage.

  Sfeer
  Evenaar straalt deskundigheid uit en is servicegericht: desgewenst worden de boeken in Amsterdam thuis afgeleverd. Het assortiment is overzichtelijk ingedeeld, per land of combinatie van landen.

  Bijzonderheden
  De literatuur die Evenaar biedt is niet alleen geschikt voor mensen die op reis gaan, maar ook aantrekkelijk voor de groep die thuisblijft en zich in een andere cultuur wil verdiepen: de leunstoelreiziger!

  Achtergrond
  Maria Bastiaens en Marre van Dantzig zijn deze reisboekhandel 15 jaar geleden begonnen vanuit hun interesse in vreemde culturen en hun passie voor lezen en reizen. Veel klanten delen hun reiservaringen met hen en laten zich graag adviseren in hun boekenkeuze. In Evenaar is men (in samenwerking met uitgevers en schrijvers) voortdurend op zoek naar nieuwe informatie over uiteenlopende culturen.