EnglishNederlands

Het Kleinste Huis
Amsterdam, Het Oude Centrum

 • winkelen amsterdam het kleinste huis
 • winkelen amsterdam het kleinste huis
 • winkelen amsterdam het kleinste huis
 • winkelen amsterdam het kleinste huis
 • winkelen amsterdam het kleinste huis
  Assortiment
  Deze leuke thee- en keramiekwinkel is gevestigd op een wel erg bijzondere locatie, namelijk in het kleinste huis van Amsterdam, op een oppervlakte van slechts 2 bij 5 meter. Je vindt hier vele specialiteiten van Hollandse bodem en thee. De collectie thee bestaat uit maar liefst meer dan honderd smaken. Naast de traditionele (biologische) Chinese, Indiase en Japanse theeën, tref je ook een steeds wisselende collectie (seizoens-)theeën en kruideninfusies aan. De smaakjes variëren van rooibos en diverse vruchtenmelanges tot groene, zwarte en witte thee. Daarnaast kun je hier terecht voor leuke theeaccessoires, theegadgets, theeservies, een kleine selectie koffie en heerlijke Hollandse chocolade, koekjes, likeur, advocaat, boerenjongens en andere delicatessen uit Nederland, welke op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Ook worden er schattige porseleinen miniatuurtjes van dit kleine huisje verkocht, speciaal gemaakt door Royal Goedewaagen.

  Kenmerken
  Thee en accessoires worden hier leuk gecombineerd met een stukje Amsterdamse geschiedenis. Theeliefhebbers voelen zich hier helemaal thuis: buurtbewoners, expats, toeristen, studenten, foodies, jonge moeders en liefhebbers van keramiek of ouderwetse Hollandse producten. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een leuk cadeautje.

  Sfeer
  Het huisje ligt aan De Oude Hoogstraat (nr. 22), in hartje Amsterdam. Je vindt de straat aan het randje van de Wallen, om de hoek van de Dam en vlakbij de Nieuwmarkt en het Rembrandtplein. Het kleinste huis van Amsterdam is op zich al een bezienswaardigheid. Het assortiment sluit naadloos aan op het karakter van het kleine pandje en ademt de sfeer uit van de kleine specerijen- en delicatessewinkeltjes van weleer. Een must voor iedereen die zich wil onderdompelen in nostalgie.  Merken
  Het Kleinste Huis, De Pelikaan, Van der Burgh Chocolaad, Hollandsche Waaren, Froukjes Servies, Arnhem’s Keramiek Atelier, Royal Goedewaagen, B. Schermer & Zoon, Bouwjaar ‘63, T-Sac, Invotis, Lianne Oost, Sidedish.