EnglishNederlands

Kunst & Vliegwerk
Groningen, Centrum

 • winkelen groningen kunst vliegwerk
 • winkelen groningen kunst vliegwerk
 • winkelen groningen kunst vliegwerk
 • winkelen groningen kunst vliegwerk
 • winkelen groningen kunst vliegwerk
  Assortiment
  Heerlijk veel afgeprijsde boeken (kwaliteitsramsj,) met onder andere kunst, literatuur, geschiedenis, kinderboeken, kookboeken en tuinboeken. En een grote collectie budget-cd’s, heel veel klassiek, maar ook wereldmuziek en oude jazz. Tevens mooie kunstkaarten, kalenders, agenda's en de populaire poezieposters en andere artikelen van Plint. De winkel heeft de grootste Naxoscdcollectie van het Noorden.

  Kenmerken
  Altijd leuk om een mooi boek voor weinig te scoren. Of een cd. Bij Kunst en Vliegwerk is dat geen uitzondering maar regel. “Nu moet ik weg, anders koop ik alles,” is hier een veel gehoorde verzuchting. Klanten zijn van alle leeftijden. Sommigen komen heel specifiek voor cd’s of voor Plint, maar de meesten combineren van alles. Begrijpelijk ...En is het niet voor jezelf, dan wel voor een ander. Voor deze prijzen verras je nog eens iemand.

  Sfeer
  Niet alleen het aanbod is mooi, ook de ruimte is heel plezierig. Een mooie rustige sfeer in een monumentaal pand. De hele dag door is er klassieke muziek op de achtergrond. Vroeger was in dit pand een slagerij gehuisvest, dat kun je nog zien aan de lichtgele tegelwanden en de geblokte vloer. Aan de buitenkant zit boven het raam ook nog een ossenkop met aan weerszijden twee varkenskopjes.

  Achtergrond
  Het idee voor de winkel was van de vorige eigenaar. Hoewel ze eigenlijk hele andere plannen had, raakte Marga Hiemstra verknocht aan de winkel. Het is heerlijk om elke dag tussen de boeken en de muziek te zitten en in kontakt te komen met zoveel leuke mensen.

  Merken
  Naxos, Musique d’Abord (Harmonia Mundi), CPO budget.