EnglishNederlands

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
Utrecht, Centrum

 • winkelen utrecht literaire boekhandel lijnmarkt
 • winkelen utrecht literaire boekhandel lijnmarkt
  Assortiment
  Nederlandse en vertaalde literatuur, luisterboeken en boekverfilmingen, veel poëzie , kinderboeken, tijdschriften. Plus de complete Plintcollectie (posters, kaarten, maar ook sloven en slopen met gedichten en beeldende kunst, die permanent geëxposeerd worden op het ‘Podium voor Poëzie’).

  Kenmerken
  Gespecialiseerd op het gebied van literatuur, onderverdeeld in Nederlandse en vertaalde literatuur, luisterboeken en jeugdliteratuur plus een uitgebreide poëzieafdeling. Ook de goed opgeleide, professionele medewerksters zijn kenmerkend.

  Sfeer
  Gezellig, informeel. Veel aandacht voor muziek (klassiek, fado en chansons). De mensen die er werken hebben een passie voor lezen en literatuur en delen die veelal met de klanten. De Literaire Boekhandel Lijnmarkt is volledig op zijn plaats temidden van de vele artistieke, aparte winkeltjes in het historisch centrum van Utrecht, vlakbij de Dom.

  Achtergrond
  De eigenaresse, Thomà Adelaar begon 20 jaar geleden met deze zaak vanuit de behoefte aan een winkel die in literatuur gespecialiseerd is én in aanverwante zaken. De formule staat nog geheel overeind: het specialisme heeft zich in die jaren zelfs uitgebreid naar allerlei literaire attracties, zoals een eigen leeskring, het hanteren van diverse thema's en het houden van lezingen. De klanten stellen dit buitengewoon op prijs, er wordt enthousiast aan deelgenomen.

  Bijzonderheden
  De klanten vinden de zaak niet alleen mooi en gezellig, maar zijn vooral blij met de overzichtelijkheid. Ook waarderen ze de persoonlijke tips (boek van de maand) en de bijzondere thema's.