EnglishNederlands

Optical art
Utrecht, Centrum

 • winkelen utrecht optical art
 • winkelen utrecht optical art
  Assortiment
  Complete, exclusieve collecties monturen en aanverwante artikelen. Maar liefst tachtig procent van de monturen bestaat uit kunststof. Ook bent u hier aan het goede adres voor contactlenzen en voor "De Kinderbrillenwinkel FIETS OP JE NEUS met een keuze uit +/- 350 mooie kinderbrillen.

  Kenmerken
  Optical Art is een van de weinige zaken in ons land, zo niet de enige, waar u terecht kunt voor uitzonderlijke en complete collecties van zeer exclusieve merken (zie onder). Nagenoeg alle monturen komen uit het buitenland en zijn van bekende ontwerpers. Niet de overbekende merken (en volgens de eigenaar van Optical Art 'eenheidsworst') als Gucci, Calvin Klein enz. Mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking weten de winkel te vinden: van stratenmaker tot chirurg, van student tot directeur of Bekende Nederlander. Het ervaren personeel verstaat zijn vak. Er werken alleen vrouwen: twee optometristen, een orthopist, een contactlensspecialist en een opticien. Optical Art verzorgt ook oogheelkundige onderzoeken. Dankzij de juiste mensen en de juiste apparatuur.

  Sfeer
  Zeer apart, namelijk sacraal. De benedenverdieping bestaat uit twee nissen die onder de Lijnmarkt liggen, de voormeting wordt gedaan in een biechtstoel, een oude tandartsstoel en een oude kappersstoel. Grote heiligenbeelden en kerkbanken dragen nog meer bij tot de sacrale sfeer. Ook de ligging aan de Oude Gracht is fraai, de achterkant biedt uitzicht op een van de leukste uitgaansgelegenheden van Utrecht, het Wed.

  Achtergrond
  De eigenaars begonnen met de winkel uit hobbyisme en omdat zij merkten dat er in Utrecht niet of nauwelijks een mooi of apart montuur te krijgen was.

  Bijzonderheden
  De meeste mensen die bij Optical Art binnenlopen kijken hun ogen uit en weten vaak niet welke bril ze als eerste moeten opzetten. Maar dat is niet het enige bijzondere aan deze winkel, zoals uit bovenstaande blijkt.

  Merken
  Oliver-Peoples/Paul Smit-Dr.Schnuchel-Traction-Anne et Valentin-Freudenhaus-Françios Pinton-LAeyeworks-Booth&Bruce-Bevel-LaFont-Face A Face-Theo-Lunor- Mikli's ST+ARCK en HORN + GOUDEN monturen.