EnglishNederlands

Stille Librairie Antiquariaat
Maastricht, Wyck

 • winkelen maastricht stille librairie antiquariaat
 • winkelen maastricht stille librairie antiquariaat
  Assortiment
  Rust en schoonheid is wat Antiquariaat Librairie Stille bij binnenkomst uitstraalt. Het eeuwenoude, smalle pand met zijn unieke hardstenen pui loopt diep door en herbergt een unieke collectie antiquarische boeken en prenten. Een van de Maastrichtse stadsdevoties ‘Maria, Sterre der Zee ‘ beschermt als gevelteken dit huis. De winkel is voor de bibliofielen uit alle streken maar vooral uit de Euregio een pleisterplaats.

  Kenmerken
  De basis van het assortiment aan boeken en prenten dient nog steeds de collectie die de eigenaar Ton Stille in meer dan 30 jaar heeft vergaard. Ooit was hij gezagvoerder op de grote vaart en sinds 6 jaar voert hij dit antiquariaat.

  Sfeer
  Ton Stille voelt zich dan ook niet uitgesproken een ‘handelaar’ in goederen maar meer iemand die mooie of zeldzame stukken aan een koper helpt. Het liefste verkoopt hij dan ook aan die klant die dezelfde emotie voelt bij een boek- of kunstwerk dat hij zelf had toen hij het ooit aankocht.
  Mede door de sfeer die dit antiquariaat uitademt is het een feest om er in rond te kijken en er te snuffelen tussen de prenten, de bijzondere antiquarische en bibliofiele boeken, de santjes, de oude ansichtkaarten en andere boekcuriosa.

  Achtergrond
  Ton Stille is medeorganisator van de Euregionale Antiquarenbeurs voor Boek & Prent dat jaarlijks wordt georganiseerd ( 2e weekend in mei ) in Wyck. Dit oostelijke stadsdeel afficheert zich graag als ‘boekenkwartier’.

  Specialismen
  Bibliofiele en bijzondere boeken. Streektopografie, kunst, devotionalia, erotica en curiosa in boek en prent.