EnglishNederlands

Boekhandel de Nieuwe Bengel
Dordrecht, Centrum

 • winkelen dordrecht boekhandel de bengel
 • winkelen dordrecht boekhandel de bengel
 • winkelen dordrecht boekhandel de bengel
 • winkelen dordrecht boekhandel de bengel
 • winkelen dordrecht boekhandel de bengel
  Assortiment
  Boekhandel De Nieuwe Bengel is zo’n fijne boekwinkel waar je uren kunt rondsnuffelen voor een nieuw boek. Van proza tot poëzie, van kunst tot koken en van psychologie tot prachtige koffietafelboeken: je vindt het hier allemaal onder een dak. De Bengel zit al meer dan 40 jaar in het centrum van Dordrecht en heeft een roemrucht verleden. Deze winkel heeft dus een naam hoog te houden en is daarom altijd een onafhankelijke en verrassende boekhandel gebleven.

  Kenmerken
  Naast alle ‘Top 10 boeken’ vind je hier veel titels die blijk geven van een eigenzinnige koers. De eigen import is fameus. Behalve belangrijke nieuwe uitgaven, heeft De Bengel veel afgeprijsde boeken, waarvan vele exclusief bij hen verkrijgbaar zijn. Deze aanbiedingen worden regelmatig gesignaleerd in landelijke kranten. Maar ‘de Bengels’ zijn méér dan alleen boekverkopers. Onder het motto “als het er niet is, doen we het wel zelf”, geven zij zelf ook eigen boeken uit en organiseren spraakmakende lezingen. Service en persoonlijke aandacht staan centraal. Wil je een boek liever eerst inzien voordat je het koopt? Of nieuwsgierig naar de aanbiedingen? Bezoek dan de winkel aan de Vriesestraat 35.

  Sfeer
  De Nieuwe Bengel is gevestigd in een prachtig monumentaal pand. De sfeer is een bijzondere mix van modern, nostalgisch en cultureel. Je waant je bijna in een Zuid-Europese stad. De sfeer is daarnaast open en vriendelijk, en je wordt prima geholpen.

  Bijzonderheden
  Deze actieve boekwinkel gaat duidelijk met zijn tijd mee. Op de site vind je een aparte pagina met bijzondere boeken die in het nieuws zijn, en andere interessante activiteiten voor boekenliefhebbers. Samen met stichting Schrijverspodium Dordrecht organiseren zij al sinds 1998 lezingen, omdat er in literair opzicht eigenlijk tot die tijd niets gebeurde in deze stad. Dat resulteerde in de oprichting van het SchrijversPodium, dat schrijvers en hun lezers met elkaar in contact brengt. De lezingen zijn zeer populair, dus snel inschrijven als je erbij wilt zijn!

  Merken
  Alle mogelijke populaire titels, zowel Nederlands als in andere talen en eigen import van verrassende boeken.