EnglishNederlands
 • winkelen amsterdam christies
 • winkelen amsterdam christies
  Assortiment
  De opzienbarende collecties van dit beroemde veilinghuis omvatten meubels, schilderijen, juwelen, porselein, glaswerk, horloges, bijzondere wijnen en Chinese en Indonesisch kunststukken. Alles van zeldzaam antiek tot eigentijds design, van de oude meesters tot hedendaagse werken. Kijkdagen zijn 4 dagen voor de veiling van 10.00 tot 17.00; de laatste dag tot 16.00.

  Kenmerken
  Jaarlijks houdt de Amsterdamse vestiging veertig veilingen. Voor elke veiling zijn er vier dagen die kosteloos mogen worden bezocht. Iedereen is welkom, van de verzamelaar tot de avonturier: Christie’s accommodeert ieder budget. U kunt Christie's - graag op afspraak - elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 bezoeken voor een kosteloze en vrijblijvende taxatie. Is uw kunstwerk te groot of te zwaar? Voor een goede eerste indruk volstaat het meebrengen van een foto, met relevante informatie over de afmetingen en eventuele signatuur.

  Sfeer
  Christie’s kan wellicht het beste omschreven worden als een museum dat zijn collectie veertig maal per jaar volledig hernieuwt. De unieke, warme sfeer vormt de constante en nodigt altijd uit tot een bezoek. Stap met uw vraag gerust af op een van de specialisten: het personeel doet niets liever dan praten over kunst, ook als u niet meteen uw portemonnee wilt trekken.

  Achtergrond
  James Christie begon in 1766 met het veilen van wijn en balen hooi. 240 jaar later is zijn bedrijf uitgegroeid tot ’s wereld toonaangevende, meest succesvolle veilinghuis, dat zich uitstrekt van New York tot Beijing. In 2005 groeide Christie's omzet met 38% tot 3.2 miljard dollar, het hoogste totaal ooit voor een veilinghuis.

  Bijzonderheden
  Het Amsterdamse kantoor is marktleider. Het topstuk van 2006 is een ijsgezicht van B.C. Koekkoek dat op 26 april voor € 1,4 miljoen werd afgeslagen. Het paneel, gevonden onder een bed, werd daarmee het duurste kunstvoorwerp ooit in Nederland geveild.