EnglishNederlands

de Klare Lijn
Leiden, Leiden Centrum

 • winkelen leiden de klare lijn
 • winkelen leiden de klare lijn
  Assortiment
  Deze meubelzaak is een begrip in en omstreeks Leiden. Een grote groep vaste klanten is dolenthousiast over de unieke collectie meubilairstukken, decoratieve lampen, curiosa, glaswerk en schoolkaarten. Het aanbod varieert van Zweedse art deco-fauteuils tot de Gispen-buismeubelen van eigen bodem, kwaliteit is de rode draad. 

  Kenmerken
  Deze winkel blinkt uit door eigenzinnigheid en prachtige etalering. Zelfs klanten die verhuizen, blijven trouw terugkomen naar Leiden voor de Klare Lijn. Een ideale plek om uitgebreid rond te neuzen, zowel voor de echte kenners als voor de toevallige passanten. De veelheid aan verschillende stijlen en kunststromingen blijft verbazen: alles van art deco en Biedermeier tot hedendaags design.

  Sfeer
  De prachtige ligging van De Klare Lijn, midden in het oude Leidse centrum, doet recht aan de indrukwekkende collectie. Zowel vaste klanten als toevallige passanten prijzen de prachtige wijze waarop de stukken zijn uitgestald.

  Achtergrond
  De eigenaar verruilde zijn baan als wiskundedocent voor deze nieuwe roeping. Hij was altijd al gefascineerd door de pracht van toegepast design en maakte er uiteindelijk zijn werk van.

  Bijzonderheden
  Ook zondags geopend in de dependance op de Hooigracht 26.

  Merken
  Gispen, Palau, Sur en Plus en Muller, maar vooral de zeer aparte merkloze artikelen maken deze winkel zo bijzonder.