EnglishNederlands

Djoeke Wessing
Amsterdam, De 9 straatjes

 • winkelen amsterdam djoeke wessing
 • winkelen amsterdam djoeke wessing
  Assortiment
  Een onmiskenbaar paradijs voor liefhebbers van art deco en jugendstil. De weelderige collectie meubels, meubelstoffen, rookglazen lampen en schitterende accessoires lijkt rechtstreeks afkomstig uit het wereldberoemde Tuschinski-theater. Verzamelaars uit alle windstreken maken graag een flinke omweg voor dit bijzondere adresje, toevallige passanten worden naar binnen gezogen door de fabelachtige etalage.

  Kenmerken
  De art deco-meubelstoffen zijn hier verkrijgbaar in een scala van motieven en kleuren. Veel van de weefsels zijn authentiek, gemaakt met een oud weefgetouw en afkomstig uit de originele fabrieken. Dankzij een rijk aanbod aan reproducties blijkt ook een beperkt budget overigens al veel mogelijkheden te bieden.

  Sfeer
  Zelfs veel van de wereldsteden moeten het zonder een soortgelijk zaakje stellen. Een eerste bezoek werkt verslavend.

  Bijzonderheden
  Leverancier van het onder andere het Tuschinski-theater en Hotel Americain. Klik hier hiernaast op de link voor een greep uit de unieke collectie.

  Achtergrond
  Eigenaar Djoeke Wessing opende bijna dertig jaar geleden de zaak die zij zelf node miste. Daarin bleek zij niet alleen: sindsdien groeide haar winkel uit tot een begrip, dat klanten trekt van ver buiten Amsterdam.