EnglishNederlands

Eetcafé Einstein
Leiden, Leiden Centrum

 • winkelen leiden eetcafe einstein
 • winkelen leiden eetcafe einstein
  Assortiment
  In Etablissement Einstein heeft u uitstekende lunch en dinermogelijkheden. De Hollandse keuken voert er elke zes weken een nieuwe kaart, waardoor u elke keer weer iets anders op uw bord aantreft. Als specialiteit biedt Einstein elke zondag en maandag Thaise gerechten. Deze worden traditioneel bereid door echte Thaise koks. Met de combinatie twee dagen Thaise- en vijf dagen Hollandse keuken is het de enige in Europa.

  Kenmerken
  Het restaurant is gelegen tegenover het stadhuis in het historische centrum aan één van de mooiste grachten van Leiden. Het schitterende terras van Einstein heeft 80 zitplaatsen binnen en 120 buiten. Einstein beschikt over een ruimte die uitermate geschikt is voor het geven van afstudeer- en promotieborrels. Verder staat het restaurant bekend om haar vlotte en vriendelijke bediening.

  Sfeer
  De sfeer in het restaurant mag met recht informeel, warm, ongedwongen en huiselijk genoemd worden. Etablissement Einstein wordt geprezen om zijn informele sfeer, die met name studenten en internationale bezoekers zeer weten te waarderen.

  Bijzonderheden
  De geleerde aan wie het eetcafé zijn naam te danken heeft, Albert Einstein, heeft vijf jaar in Leiden doorgebracht. Mogelijk heeft hij ook op deze plek zijn relativiteitstheorie bedacht.