EnglishNederlands

Firma Moes Staalwaren & Slijperij
Amsterdam, De Pijp

 • winkelen amsterdam firma moes
 • winkelen amsterdam firma moes
  Assortiment
  Firma Moes is een echte speciaalzaak. Je vindt hier eigenlijk alles dat knipt of snijdt, in fijne staalwaren. Zoals voor de (hobby)kok: verschillende soorten messen. Denk hierbij aan een uitgebreid assortiment kook- en koksmessen, Japanse messen en messenslijpers. Maar hier vind je ook een ruime keuze in scharen, (kinder-)bestekken, manicure- en pedicuregerei, zakmessen, multitools, kappers- en scheerbenodigdheden en tuingereedschap. En juist als je op zoek bent naar dat ene product, dat je nooit meer ergens kon vinden, moet je hier zeker naar binnen gaan. Grote kans dat ze het hier wel hebben. Met ruim 80 jaar ervaring in het vak, weten ze in deze winkel wel waar ze over praten. Je vindt hier alleen kwalitatief hoogwaardige artikelen. Ook kun je hier artikelen laten personaliseren, door middel van gravure of etsing. Dit kan bijvoorbeeld met kinderbestek of koksmessen. Leuk voor een bijzondere gelegenheid. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.

  Kenmerken
  Er zijn nog maar weinig winkels waar je met geduld en eerlijk advies wordt geholpen. Bij Firma Moes wordt er de tijd voor genomen en kun je je nieuwe mes bijvoorbeeld eerst uitproberen voordat je beslist. Iedereen weet deze winkel te vinden. Van jong tot oud, (hobby)-koks, stoffeerders, kappers, coupeuses, maar ook verzamelaars en toeristen. Het assortiment keukenmessen en het zakmessenaanbod is met name zeer breed. Gebruikers en/of verzamelaars hiervan zijn regelmatige bezoekers.

  Sfeer
  Nostalgisch, warm en klassiek. Een goede mix tussen ouderwetse en moderne producten. De winkel is gelegen aan een brede straat met veel variatie in winkels en geen verkeer. Ideale omstandigheden om te shoppen dus. Mocht je na een bezoekje aan deze winkel nog even verder willen winkelen, komt dat goed uit. De winkel ligt namelijk vlak om de hoek bij de befaamde Albert Cuypmarkt.

  Bijzonderheden
  De winkel heeft een eigen slijperij, die speciaal is ingericht voor het slijpen van fijne staalwaren. Hier wordt met zorg en precisie gewerkt. Juist door de eigen slijperij, kan de kwaliteit van de producten beter worden beoordeeld. Ook kun je hier bijvoorbeeld je klassieke tafelmessen laten repareren. Hartstikke handig en supersnel klaar, want in de meeste gevallen kun je het slijpwerk de volgende werkdag alweer ophalen.

  Merken
  O.a. Wüsthof, Tojiro, Kai, Dovo, Herbertz, Böker, Sabatier, Leatherman, Victorinox, Wenger, Kyocera, Lagiuole.