EnglishNederlands

heden kunst van nu
Den Haag, Denneweg

 • winkelen den haag heden den haag
 • winkelen den haag heden den haag
  Assortiment
  Heden bestaat uit een galerie en kunstuitleen. Het veelzijdige aanbod betreft hedendaagse beeldende kunst: schilderijen, grafiek, keramiek, fotografie, kunstobjecten et cetera. Al vanaf 6 euro per maand huur je hier echte kunst! Nadat je het kunstwerk een poosje huurt, kun je beslissen of je het wilt kopen. Verder is het ook mogelijk om regelmatig te wisselen en zo je interieur steeds een nieuw accent te geven.

  Kenmerken
  Bijna alle kunst die te zien is, is ook te huur en/of te koop. Daarnaast houdt men hier zo’n 10 exposities per jaar van zowel Haagse als (inter)nationale kunstenaars. Van fotografie tot schilderijen. Onder de klanten zijn o.a. ook expats: omdat zij vaak tijdelijk in Nederland wonen, kunnen ze met de gehuurde kunst hun huis een persoonlijk accent geven.

  Sfeer
  Heden aan de Dennenweg (een van de mooiste straten van Den Haag) oogt fraai, is voor iedereen toegankelijk en ziet er enigszins uit als een galerie. Door de laagdrempeligheid is het zo’n zaak die je af en toe gewoon eens moet binnenstappen. De kunstuitleen is ook on line te bezoeken: www.heden.nl

  Achtergrond
  In 1972 begon Heden als Artoteek Den Haag. In de afgelopen decennia is Heden uitgegroeid tot een volwaardig kunstcentrum. Het verhuren en verkopen van kunst aan particulieren en bedrijven is al die jaren een belangrijke kerntaak van Heden gebleven. Daarnaast is Heden zich ook steeds meer gaan toeleggen op het maken van tentoonstellingen, het organiseren van residencies en het ontwikkelen van educatie.

  Bijzonderheden
  Men verkoopt ook cadeau-abonnementen. Voor 72 euro kun je op deze manier iemand een buitengewoon origineel cadeau geven: de begunstigde kan dan gratis een jaar lang kunst lenen!