EnglishNederlands

Kleikollektief
Amsterdam, De 9 straatjes

 • winkelen amsterdam kleikollektief
 • winkelen amsterdam kleikollektief
  Assortiment
  Aardewerk en porselein, unica, vazen, schalen, dekseldozen, serviezen en diverse objecten (ook kleine series). Het Kleikollektief is een kleine winkel annex keramische werkplaats, de eigenaars maken en verkopen hun eigen werk, soms met decoraties van andere kunstenaars.

  Kenmerken
  Aan een kant van de winkel staat een kastenwand met kleurrijke handgemaakte keramische producten, aan de andere zijde staat een werktafel. Doordat de objecten ter plekke worden vervaardigd krijgt de klant een indruk van het productieproces.

  Sfeer
  Vrolijk, helder en bedrijvig. Het publiek is zeer gevarieerd, van keramiekverzamelaars tot buurtbewoners, van toeristen tot museumconservatoren.

  Bijzonderheden
  Klanten kunnen kiezen uit verschillende vormen en decoraties. Naast artikelen die deel uitmaken van het vaste assortiment zijn er wisselende producten en ontwerpen. Men vervaardigt ook producten in opdracht, bijvoorbeeld relatiegeschenken.

  Achtergrond
  Ruim 25 jaar geleden studeerden Corien Ridderikhoff en Klaartje Kamermans af aan de keramische afdeling van de kunstacademie, daarna gingen zij aan de slag in de Hartenstraat. Het mooie oude pandje is klein, maar wordt efficiŽnt gebruikt door de combinatie van productie, presentatie en verkoop.