EnglishNederlands
 • winkelen amsterdam metropolitan
 • winkelen amsterdam metropolitan
  Assortiment
  Het begon allemaal in augustus 2009. Kees Raat vond in de Warmoesstraat in Amsterdam de ideale plek voor het spannende avontuur: Metropolitan. Sindsdien maakt hij dagelijks het lekkerste, verse Italiaans ijs en overheerlijke chocolade van Cubaanse cacao bonen. Inmiddels gebruiken verschillende eetgelegenheden in Amsterdam, waaronder Harkema, Anna en Fifteen het verse Italiaanse ijs van Metropolitan voor hun desserts. Kom langs en laat je onder het genot van een ristretto, espresso of cappuccino meeslepen in de wereld van ijs en chocolade.

  Kenmerken
  Bij Metropolitan wordt zelf chocolade gemaakt in een “bean to bar” proces. De - onder andere - Cubaanse cacao bonen worden bij Metropolitan eerst geroosterd, dan gemalen en gewalst tot een zuivere chocolade massa die als basis dient voor alle chocolade producten. De basisvorm bestaat uit 70% cacao bestanddelen, maar ook melk chocolade met 40% zit in het assortiment.

  Metropolitan heeft 25 verschillende smaken ijs, van sorbet tot gelato. Belangrijk is dat voor het ijs alleen biologische producten worden gebruikt: rauwe melk van een boerderij net buiten Amsterdam, Braziliaanse rietsuiker, vers fruit en noten.

  Sfeer
  Bij Metropolitan stap je gewoon in een keer Italië binnen: een snelle espresso aan de bar of buiten in het zonnetje een heerlijke gelato.

  Bijzonderheden
  Bijna alle producten zijn zelfgemaakt, de winkel is zeven dagen per week open van ‘s ochtends tot ‘s avonds, in de zomer zelfs tot 24:00 uur en tot 01:00 op vrijdag en zaterdag.  Merken
  Naast de zelfgemaakte chocolade voert Metropolitan ook een aantal bijzondere fair-trade merken: Greneda Chocolate Company, Original Beans, Pacari (Ecuador), Akesson’s (Madagaskar), Valrhona, Lovechock, Amano en Gorilla.