EnglishNederlands

Oliva Restaurant
Rotterdam, Witte de Withstraat

 • winkelen rotterdam oliva restaurant
 • winkelen rotterdam oliva restaurant
  Assortiment
  Restaurant Oliva werkt met een wisselende kaart uit de heerlijke Italiaanse keuken. In kleine maar zeer gezellige kookstudio, La Cucina, kunt u gezellig tafelen met 10 tot 13 personen. U krijgt een exclusieve privékok die aan tafel een heerlijk menu van 4 tot 8 gangen voor u samenstelt. Ook is het mogelijk in la Cucina kooklessen te volgen of een wijnproeverij te organiseren met vrienden of collega’s.

  Kenmerken
  Oliva ligt in een monumentaal naoorlogs gebouw uit 1949 en bevindt zich in het centrum van Rotterdam aan de Witte de Withstraat en op twee minuten lopen van Bioscoop Cinerama . U kunt een avondje Oliva makkelijk combineren met een bezoek aan één van de vlakbij gelegen Rotterdamse musea, zoals museum Boymans en het NAI. Het restaurant is modern en stijlvol ingericht. Als u binnenkomt ziet u direct het prachtige drankenbuffet, dat rechts in een nis is geplaatst. In het restaurant is er plaats voor 72 gasten. Bij de keuken staat een grote oud grenen tafel, genaamd "tavolo Zero". Aan deze tafel kunnen gezelschappen vanaf 8 personen tot maximaal 10 personen aanschuiven. Zij krijgen in overleg met de chef een diner wat door de keuken is bedacht. Op een zwoele zomeravond kunt u bovendien aanschuiven op het terras.

  Sfeer
  De ruimte heeft een hoog plafond en er zijn lichte kleuren gebruikt in combinatie met donkergroen, metaal, hout en een sfeervolle verlichting. Het personeel, onder leiding van eigenaars Alex Verburg en Cees van der Burg zorgt voor een ontspannen, informele maar zeker niet amicale sfeer.

  Bijzonderheden
  Elke eerste zondag van de maand is het Pranzo bij Oliva. Dat betekent om 12.00 uur aanschuiven aan lange tafels en vervolgens genieten van de 10 verschillende topgerechtjes die Oliva u voorschotelt uit eigen keuken.