EnglishNederlands

Ottomania
Haarlem, Centrum

 • winkelen haarlem ottomania
 • winkelen haarlem ottomania
  Assortiment
  Onder meer: luxe handdoeken , doorgestikte beddenspreien, hamam doeken, stoffen, zeep, grote dienbladen van vertind koper, hamam schalen van vertind koper, serviesgoed en allerlei handgemaakte objecten. Ook mooie boeken maken deel uit van het assortiment. Daarnaast is Ottomania de enige zaak in ons land waar u terecht kunt voor het prachtige tijdschrift Cornucopia, een Engelstalig tijdschrift over de Turkse cultuur.

  Kenmerken
  Vooralsnog is er geen vergelijkbare winkel in Nederland. Het assortiment is van een hoge kwaliteit en bestaat uit uitzonderlijke, sierlijke producten die je hier zelden ziet, maar die prima passen in zowel moderne als klassieke interieurs. De eigenaars importeren vrijwel alles zelf uit Turkije en (onder andere) uit Syrië.

  Sfeer
  Licht, chic, authentiek, sierlijk en tegelijkertijd eenvoudig. De winkel, in de prachtige, historische Warmoesstraat, wordt door veel mensen gezien als een van de mooiste woon- en cadeauwinkels van Haarlem. Er zijn klanten die speciaal voor Ottomania naar Haarlem komen.

  Achtergrond
  De eigenaars hebben een passie voor (de cultuur van) Turkije en omliggende landen. In de naam Ottomania komt die passie voor Turkije (het voormalige Ottomaanse rijk) tot uiting. Deze winkel laat zien dat ‘Oosterse' winkels’ meer bieden dan alleen de sfeer van de bazaars en de wereld van Duizend- en-één Nacht.

  Bijzonderheden
  Ze verkopen ook serviesgoed uit Rusland van Lomonosov (handbeschilderd servies uit Sint-Petersburg).