EnglishNederlands

Het Stuivertje
Amsterdam, Jordaan

 • winkelen amsterdam restaurant het stuivertje
 • winkelen amsterdam restaurant het stuivertje
  Assortiment
  Bij restaurant 't Stuivertje dineer je net als de oude scheepslieden in de 19e eeuw, voordat ze de vaak lange terugtocht naar huis aanvaarden: met heerlijke, echte, oud-hollandse gerechten zoals gebakken kalfs- of kippenlever, garnalencocktails of slibtongetjes. Natuurlijk heeft het restaurant veel meer te bieden. Andere heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten, verschillende lekkere salade's en voor de zoetekauw een ruime keuze uit nagerechten. Wil je de avond eens op een andere manier afsluiten? Kies dan een van de special coffee's van de kaart. Een heerlijk alternatief.

  Kenmerken
  't Stuivertje trekt verschillende soorten mensen aan. Buurtbewoners komen er regelmatig een hapje eten, maar ook de toeristen die het restaurant weten te vinden zijn er helemaal op hun plek. De verrukkelijke likeuren van van Wees zijn zeer populair, vooral bij de mensen die elders uit 't land komen. De iets oudere generatie smult bij de traditionele, gebakken kalfslever.

  Sfeer
  Het is knus en gezellig in 't Stuivertje. Het is een klein restaurant, met zo'n 40 zitplaatsen. Door de fijne bistro-uitstraling met donkerbruine, houten meubilair is het niet moeilijk een prettige sfeer te creeren waar de klant zich helemaal thuis voelt.