EnglishNederlands
 • winkelen amsterdam shirdak
 • winkelen amsterdam shirdak
  Assortiment
  Deze winkel biedt een prachtige collectie vilten kleden uit Kyrgyzstan, wollen geweven kleden uit Turkije, geborduurde wandkleden uit Oezbekistan en vele andere producten van vilt, zoals slippers, tassen, poeven, hoeden, kleding, sloffen en laarzen.

  Kenmerken
  Shirdak heeft een geweldig aanbod aan van vilt gemaakte artikelen. Zij bieden een mooie combinatie tussen traditioneel en modern textiel. Het is een prachtige lifestyle-winkel, geïnspireerd op de nomadencultuur uit Centraal Azië.

  Sfeer
  De winkel heeft vooral een warme en kleurrijke uitstraling door het gebruik van natuurlijke materialen. Je vindt er veel bijzonder textiel, mooie sjaals, maar ook tapijten, vloerkleden, aardewerk, hout en keramiek. 

  Achtergrond
  De fascinatie voor de nomaden cultuur van Centraal-Azië, is ontstaan toen Marianne Tuerlings een grote collectie textiel mocht documenteren uit Afghanistan en de voormalige Sowjet republieken Kyrgyzstan, Oezbekistan en Turkmenistan. Vooral de vilten tapijten die ze toen te zien kreeg waren een openbaring.

  In eerste instantie ging zij uit nieuwsgierigheid op reis naar landen in Centraal- Azië maar al snel wist ze zeker dat de schoonheid van het vilt zou aanslaan in Nederland. En dat bleek! Via verkoop vanuit haar huis kon zij al snel uitbreiden met een winkel en een groothandel. Met deze handel, op fair trade basis hoopt Tuerlings het respect voor de oude textiel ambachten terug te brengen in onze moderne snelle high tech wereld.

  Sinds een aantal jaar is Marianne Tuerlings Honorair Consul van Kyrgyzstan.

  Bijzonderheden
  Alle producten in de winkel zijn handgemaakt en fair trade zoals ook de mooie sieraden.