Logo NLstreets

DE LEUKSTE WINKELSTRAAT & WINKEL VAN NEDERLAND 2015 ZIJN BEKEND!

De Czaar Peterstraat in Amsterdam is tot de leukste winkelstraat verkozen en Ariola in Groningen tot leukste winkel van Nederland 2015. Vandaag om 12.00 uur wordt de Czaar Peterstraat in Amsterdam gehuldigd en om 16.00 uur wordt Ariola in Groningen gehuldigd.

Leukste winkelstraat van 2015: De Czaar Peterstraat in Amsterdam

Na een nek-aan-nek-race met de Spiegelstraat in Bussum mag de Czaar Peterstraat in Amsterdam zich nu een jaar lang officieel de leukste winkelstraat van Nederland 2015 noemen. In deze typische Amsterdamse winkelstraat met een lokaal karakter vind je een veelheid aan gespecialiseerde winkels en horecagelegenheden. Hier geen H&M of Zara maar zelfstandige ondernemers die een andere boodschap uitdragen. Met de combinatie van verrassend winkelen en het nabijgelegen Scheepvaartmuseum en de bruisende sinds kort ontwikkelde Marinewerf is de Czaar Peterstraat  ‘the new place to be’!

Op een goede tweede plaats eindigde de Spiegelstraat in Bussum. Zelf noemen de ondernemers hun straat de gezelligste winkelstraat van 't Gooi. Je kunt dan ook niet om deze leuke straat heen. In dit veelzijdige en bijzondere straatje vind je een uitgebreid assortiment aan speciaalzaken.

Om 12.00 vandaag wordt de Czaar Peterstraat in Amsterdam feestelijk gehuldigd.

Leukste winkel van 2015:  Ariola Delicatessen in Groningen

Ariola  Delicatessen is een kleine zaak met een groot assortiment aan Italiaanse specialiteiten. De zaak heeft een open keuken, waar voornamelijk zelfgemaakte gerechten worden bereid. De klanten roemen de warme, niet-commerciële sfeer. Voor velen gaat er zelfs niets boven Ariola, ‘de gezelligste, lekkerste en aardigste winkel in Nederland’.

Op de tweede plaats eindigde Broodje van Eigen Deeg  eveneens in Groningen. In deze bakkerij waan je je in Frankrijk. Ze bakken hier brood volgens de traditie van het oude Franse ambacht. De heerlijke geur van versgebakken baguettes, boules en croissantjes komt je bij binnenkomst tegemoet. Het assortiment bestaat naast brood ook uit zoete broodjes, gebakjes, olijfolie, tapenades en confitures.

Om 16.00 uur vandaag wordt Ariola in Groningen gehuldigd.

 

Reacties van fans voor de Czaar Peter   Reacties van fans voor Ariola
• Van no-go area tot een hartstikke leuke straat met veel speciaalzaken die stuk voor stuk gerund worden door enthousiaste mensen.   • Authentiek eten in eigen keuken bereid en erg vriendelijke bediening.
• Zeer authentieke Amsterdamse buurt waar ondernemerschap en creativiteit de bewoners elke dag blij maken. Zo zouden winkelstraten moeten zijn, kleinschalig zonder overheersing van grote ketens.   • Al 20 jaar mijn favoriete zaakje in Groningen. Knus, gezellig en altijd iets extra's of een vriendelijk woord.
• Zoveel leuke winkeltjes in 1 straat waar vind je dit nou? Unieke kleine winkeltjes, persoonlijke benadering, mooie spullen en lekker eten in oude prachtig gerenoveerde winkelpandjes. Ze verdienen deze prijs.   • Een stukje Italie in de Folkingestraat en je krijgt er voor niks een goed humeur bij.
10 leukste winkelstraten Nederland 2015
10 leukste winkels van Nederland 2015
 

NLstreets organiseert deze verkiezing elk jaar om aandacht te vragen voor de positie van zelfstandige ondernemers en u te laten zien hoe inspirerend het is om juist bij hen te winkelen.

Draagt u de lokale winkeliers een warm hart toe? Steun dan ons initiatief en blijf op de hoogte via onze website en gratis shop app.

Bedankt voor het stemmen!

Logo NLstreetsNoot voor de redactie

Kijk voor meer informatie op www.nlstreets.nl of neem contact op met Eva Ruijter (eva@nlstreets.nl - 06-11391991) of met Astrid van Heinsbergen (astrid@nlstreets.nl - 06-21232100).

Open hier het persbericht in uw browser: http://www.nlstreets.nl/publication/Persbericht_bekendmaking.html

Logo NLstreets
Brouwersgracht 145 III - 1015 GG Amsterdam

info@nlstreets.nl

Afmelden nieuwsbrief klik hier